Bezpečnosť a ochrana zdravia

Vo výchovno- vzdelávacom procese venujeme značnú pozornosť bezpečnému správaniu sa žiakov v školskom aj domácom prostredí ako aj bezpečnému správaniu chodca a cyklistu.

Dňa 9. apríla sme pre žiakov prvého stupňa pripravili , v spolupráci s preventistkou Mestskej polície v Žiline, pani Benickou, dopravnú výchovu- správanie sa cyklistu na cestách. Žiaci si najskôr zopakovali základné dopravné značky a pravidlá cestnej premávky. Následne si , na dopravnom ihrisku , precvičili bezpečný pohyb cyklistu na ceste. Viacerí žiaci priznali, že je náročné súčasne sledovať dopravné značenie a ďalších účastníkov cestnej premávky.

Prevencii požiarov a činnosti hasičského a záchranného zboru sme sa venovali počas exkurzie v HaZZ v Žiline, kde nám hasiči predviedli rôznu hasičskú techniku , vybavenie na záchranu ľudí vo vodnej ploche, v horskom teréne a podobne. Taktiež ukázali žiakom okamžitý nástup v prípade vyhlásenia požiaru. Hasiči trpezlivo odpovedali na všetky ich zvedavé otázky. Na záver si všetci žiaci vyskúšali , ako sa hasí prúdnicou požiar.

Konzultačné hodiny

  • PONDELOK        12, 00 – 13, 00
    riaditeľka školy

  • UTOROK             11, 30 – 12, 30
    výchovná poradkyňa

  • STREDA              8, 35 –   9, 35
    výchovná poradkyňa

  • ŠTVRTOK           12, 00 – 13, 00
    zástup. riaditeľky školy

  • PIATOK               11, 30 –   12, 30
    výchovná poradkyňa

© 2023 Gaowa modified by JR (license)