Vyhodnotenie projektu Záložka do knihy spája školy

Keby som si mohol vybrať medzi cestou za poznaním a poznaním samým, vždy by som zvolil cestu za poznaním.

                                                                                                                      Immanuel Kant 

 Myšlienkou filozofa Immanuela Kanta  motivovala pani učiteľka žiakov, aby sa vydali cestou poznávania a viery, že v živote ich čaká  mnoho nového, dosiaľ nepoznaného, ale určite krásneho. Táto cesta bude určite  prepojená krásnymi  zážitkami.  Jedným z takýchto zážitkov je aj zapojenie sa do  14. ročníka česko-slovenského  projektu Záložka do knihy spája školy: ,,Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov. “

 Do tohto projektu sa zapájajú žiaci základnej školy pri zdravotníckom zariadení , s radosťou,  každý rok.

Po aktivitách na tému priateľstvo, sme kreslili záložky, pričom sme  si čítali z knihy Zuzany Kolejákovej: Hore na hore.  Žiaci sa pri kreslení inšpirovali svojimi obľúbenými knihami, ktoré mali momentálne rozčítané, ale aj klasickými a známymi rozprávkami a ilustráciami rozprávok. Do výroby záložiek sa zapojili aj hospitalizovaní stredoškoláci. Pri samotnej  tvorbe využili kreativitu chuť tvoriť niečo užitočné.   

 Našou družobnou školou sa v tomto roku stala  ZŠ s MŠ Brzkov z  Česka. V spolupráci s  pani vychovávateľkou Renátou Tvrdíkovou sme si navzájom vymenili 30 ks záložiek.  Do balíčka sme našim novým kamarátom pribalili okrem záložiek aj malé darčeky. Žiaci mali tento rok zážitok z toho, že záložky pôjdu práve do tejto českej školy, ktorá sa im páčila, pretože sme si stránku školy našli na internete. 

            Hlavným cieľom bolo motivovať žiakov, aby sa u nich prebudila radosť z čítania. Žiakov tešilo, že mohli  tvorivou činnosťou rozvíjať svoju originalitu a vynaliezavosť. Pri výrobe záložiek využívali rôzne kreatívne techniky, s  netradičným využitím farieb,  spracovaním detailov.

            Všetkým žiakom našej školy, ktorí sa na výrobe záložiek s láskou a ochotou podieľali, patrí veľká vďaka. 

Konzultačné hodiny

  • PONDELOK        12, 00 – 13, 00
    riaditeľka školy

  • UTOROK             11, 30 – 12, 30
    výchovná poradkyňa

  • STREDA              8, 35 –   9, 35
    výchovná poradkyňa

  • ŠTVRTOK           12, 00 – 13, 00
    zástup. riaditeľky školy

  • PIATOK               11, 30 –   12, 30
    výchovná poradkyňa

© 2023 Gaowa modified by JR (license)